Hovedside ] [ Nyhetsarkiv ] Historikk ] Trening ] Stevner ] Medlemsinfo ] Styret ] Utdanning ]

Sonesamling i Trondheim

Fire gutter fra Levanger Judoklubb ble med på sonesamlingen for ungdom (12-17) i Trondheim Jkws lokaler søndagen (3. okt.) etter Trøndercup. Det var brødrene Jan Robert og Jon Åge Ward, Ole-Johnny Westrum og Jan Erik Lund. Alle fire deltok på lørdagens stevne og normalt ville nok flere ha blitt med på samlingen, men p.g.a. høstferien var det også andre opplegg som gjaldt.

     

Ole-Johnny reiste heim og skulle toget til Trondheim søndag morgen. Vi andre overnattet i Mellom-Ila, i lokalene til Trondheim Jkw, men før vi gikk til ro dro vi til Prinsen kino og så Shrek 2. Skumle saker, men nattesøvnen fikk ingen varige skader.

Vi gikk til ro godt før midnatt, men noen ble vekket da Nærøys poder (som vanlig) kom ramlende "heim" like før 2 på natta. De hadde vært på bowling, men hadde fått problemer med bilen.

Treningene startet først kl. 10 og det var 18 utøvere som var med. Det lave deltagertallet skyldes nok hovedsakelig høstferien. Deltagerne var fra Ålesund, Trondheim, Nidaros, Namsos og Levanger. Treningene ble suverent ledet av sonetrener Jan Erik Fjeldseth og sonekoordinator Erlend Brovold. De gjorde det med en gang klart at enten var man med eller man var ikke med. Orket man ikke fikk man sette seg i et annet rom. Våre utøvere var på forhånd blitt forberedt på at det ville bli litt tøffere enn en vanlig klubbtrening og de skal ha all ære for hvordan de taklet det. Trenerne la opp til flere øvelser der to og to måtte samarbeide og man fikk ikke gå kun med klubbkamerater. På den måten ble man litt bedre kjent med gutter fra andre klubber.

Etter en økt på 1 1/2 time var det tid for en times pause før de gikk løs på siste halvdel av treningen. Mot slutten ble det delt i to lag som kjempet mot hverandre etter systemet "Japansk rekke". Premie til seirende lag i denne uhøytidlige konkurransen var T-skjorter.

Etter uttøyingen kom våre gutter ut av dojoen med en ansiktsfarge som lå betraktelig nærmere rødt i spekteret enn da de startet, så det var tydlig at de hadde gjort en innsats. Ole-Johnny trener på dette nivået til vanlig, men hos de andre kunne man nok ane en smule stolthet over at de hadde gjennomført øktene og følte de hadde hatt utbytte av oppholdet.

Foruten å ha hatt en fin treningshelg velger vi å tro at de tar med seg noen elementer fra treningssamlingen til de ukentlige klubbtreningene. Det er jo også noe av hensikten med sonesamlingene, at utøverne får ny motivasjon og inspirasjon med seg tilbake til de respektive klubbene.

Johnny Lund

 

Line-up

Jan Erik Fjeldset viser teknikk
på Rina Aakvik
Jan Erik Lund med holdetak
Mat og drikke må til når det trenes hardt

Ne-waza

Tachi-waza

 
Det er høstferie og da må man
jo ligge i telt.
 


06.10.2004 
 
Til toppen