Hovedside ] [ Nyhetsarkiv ] Historikk ] Trening ] Stevner ] Medlemsinfo ] Styret ] Utdanning ]

  Team Trøndelag til Vårspretten

29 ledere og utøvere fra Nærøy, Steinkjer, Trondheim og Levanger reiste i år sammen til Vårspretten i Oslo. Levanger hadde den største troppen av de 4 klubbene med 18, derav 12 utøvere, 1 dommer og 5 ledere. I tillegg sluttet Ove Nesbø seg til troppen i Oslo. På Levanger kom også Ragnar fra Nærøy og fire stk. Fossan fra Steinkjer på bussen. Når vi så inkluderer de 6 fra Trondheim er alle 30 nevnt.

Bussturen sørover
Som de siste foregående år var det Jan Eirik Westrum som sto for busstransporten, som tradisjonen tro ble upåklagelig utført. Med 30 personer i en 50-seter blir det god plass til alle. Som vanlig oppførte ungdommene seg fortreffelig noe som visstnok ikke skal være en selvfølge i enkelte andre idretter og lag, så der er vi nok litt bortskjemte. Vi startet fra Levanger allerede kl 13 fredag og plukket som alltid opp trondhjemmerne ved tidligere Scandic ved Omkjøringsveien. Når vi startet såpass tidlig greide vi å komme oss forbi trønderhovedstaden før helgerushet satte inn. Det er ikke mye å fortelle om bussturen. Noen dvd-filmer ble sett og så hadde vi en lengre middagsstopp på Hanestad og rundt kl. 22 var vi framme.


            Henrik Reitan (14) t.v. lekte med konkurrentene klasse U 15 -55 kg.

Innkvarteringen
Etter mer enn 10 år med Vårspretten i KFUM-hallen hadde de i år flyttet til Bøler Fleridrettshall. Hallen sto ferdig for mindre enn et år siden og ligger like ved Vårsprettarrangør Oslo JKs dojo, så man kan forstå denne flyttingen. Vi fant oss godt tilrette og fikk mulighet til å disponere flere rom kun for oss trønderne, bl.a. et rom hvor vi kunne servere frokosten lørdag og søndag.

Judostevnet
Lørdag gikk så selve judostevnet der resultatene er behørig referert i lokalavisene, men tar allikevel litt om det her. Barnestevnet gikk først og der hadde vi med Ørjan og Per Erling som begge kom fint fra oppgaven.
I ungdomsklassen hadde vi med flere som hadde gode resultater fra lokale stevner. Under Vårspretten er det er betraktelig høyere nivå og noen av våre fikk nok merke dette. Men det er også en erfaring som er greit å få med seg. Våre mer erfarne ungdommer kom fint fra det, men også de fikk kjempe hardt for resultatene. Det ble 4 medaljer på Levangers judoka. Henrik innfridde og tok gull i U15 -55 kg. Jørgen R. G. fikk sølv i U17 -66 kg mens det ble bronse på Jørgen F. i U15 -46 kg og på Ola i U17 -73 kg. I samme klasse som Ola ble det 5. plass på Iver F. N. mens Sondre tok 7. plass i U15 -50 kg. Etter seier i Nyttårsstevnet var nok en 7. plass litt tungt å svelge for Sondre. Men for det første var nivået trolig høyere i Vårspretten. Dessuten var det så mange med i klassen at det ble cup og da må man også være litt heldig med trekningen. Sist, men ikke minst, så er Sondre fortsatt relativt fersk som kamputøver i judo og resultatene vil svinge en god del. Da er det viktig å være tålmodig og fortsette å møte de beste og samle erfaring, så vil toppresultatene komme, for talentet og treningsiveren er uomtvistelig. Mye det samme som for Sondre gjelder også Iver T. og Fabian som deltok i samme klasse. Sistnevnte var ekstra uheldig. Han tapte første kamp tross god innsats, men da hans beseirer så tapte sin neste kamp ble det ikke flere sjanser på Fabian. Sebastian og Jakob har kanskje ikke så mange stevner på dette nivået. De deltok i U15 -60 kg og møtte langt mer erfarne utøvere. Begge endte opp uplasserte, men vi tror at de allikevel at fikk nyttig erfaring ut av det, og som Sebastian hevder så er selve turen en vel så viktig del av det hele. Noe positivt kan man alltid finne.
Dette med turen er faktisk et godt poeng. Ved siden av det rent sportslige er det også et sosialt element. Våre unge judoutøvere blir godt sammensveiset på disse turene og gjennom felles opplevelser styrker de følelsen av felles tilhørighet. I og med at vi ofte er flere trønderklubber som reiser sammen, enten det er Vårspretten eller Sundsvallscup, knytter de også bånd til ungdommer fra naboklubbene.


Iver F. Nesbø (t.v) og Ola Løvrød, begge LJK, deltok begge i U 17 -73 kg. Ola vant det interne oppgjøret og kom på 3.-plass mens det ble 5.-plass på Iver.

Mange lagledere viktig
Det er også viktig at såpass mange voksne hadde anledning til å bli med, noe som også skulle vise seg etter hvert. Bl.a. gikk kampene på 3 arealer og flere av utøverne våre var i ilden samtidig. Da kan laglederne fordele oppgavene og alle utøverne får en noenlunde brukbar oppfølging. Dessuten kan det skje at noen må på legevakten, som det skjedde med Henrik og Ragnar etter at de skallet sammen i første kamp i U17 -55. Da var det greit at Fabians far, Ronny, kunne bli med de to mens vi andre tok oss av de gjenværende. Etter en undersøkelse ble det konstatert en mild hjernerystelse og guttene fikk slutte seg til oss andre etter hvert. På framtidige lignende reiser vil jeg absolutt anbefale at det er minst to lagledere hvis det er flere enn to utøvere i troppen og alle lagledere trenger ikke være "judoeksperter". Minst like viktig er det at de har en voksenperson i nærheten på reisen og under stevnet og den oppgaven kan nok hvilken som helst av foreldrene fylle. På denne turen stilte følgende som lagledere: Atle Naavik, André Vevle, Ronny Knutsen, Hans Morten Løvrød, Ove Nesbø og undertegnede.

Tur på byen
Som vanlig ble det en liten tur på byen etter stevnet. Etter en kjapp planlegging for å forebygge at noen skulle tulle seg bort, tok vi maxitaxier til "Karl Johan". Der fordelte vi oss i mindre grupper og de fleste fant seg et spisested og tok en noe sen lørdagsmiddag. Avtalen var at alle skulle samles utenfor Stortinget kl. 22. Westrum hadde siden fredag kveld rukket å reise heim og kjøre en lastebil sørover for å levere den på Hamar. Han sluttet seg til oss utpå kvelden, tok taxi til Bøler og hentet bussen. Etter noen få telefonoppkallinger samlet vi oss i stedet på Oslo S der bussen kom og hentet oss til avtalt tid og vi returnerte til hallen på Bøler. Før midnatt hadde vi gått til ro.

                        
                         Sølv til Jørgen Ruiz Garcia, LJK, og gull til
                         Kristian Hegna Storli, Ippon JK i U17 -66 kg

Heimover igjen
Søndag morgen var det vekking kl. 7 og etter frokost, pakking og rydding var vi i bussen og på heimtur allerede 
10 over 8. Etter å ha sluppet av Ove     
på Gardermoen gikk det mer eller mindre strake vegen heimover, kun avbrutt av noen minipauser. En av pausene tok vi på Espa Servicesenter der vi sjekket ut de berømte hvetebollene de er blitt så kjente for. Da det hele startet i 2000 solgte de 18000 boller til gjennomreisende på E6 og salget omtrent doblet seg hvert år til det i 2006 var på 600 000 boller. I 2008 var målet 1,1 million. Bollene var gode, men om de er så mye bedre enn mange andre gode boller kan nok diskuteres. Uansett så har de i alle fall funnet en forretningside de har hatt suksess med. Turen videre føltes relativt rask. Mange var trøtte og slumret det meste av tiden. Som stipulert da vi var midt i Østerdalen ankom vi Levanger Jernbanestasjon 8 minutter over kl. 17. Da var det bare å takke hverandre for en fin tur og hver dro heim til sitt.

Johnny

Flere bilder i galleriet

Resultatliste Vårspretten 7. mars 2009

Arrangør Oslo JK

U15 Gutter -38 kg.
1. Ben Allen, Vale JC (England)
2. Sondre Sønderland, Ski Judo og Ju-Jitsuklubb
3. Ruslan Khasbulatov, Ippon Jk
3. Tørres Kjeka, Judo Klubb Stord
5. Victor Skoglund, Karlstad JK

U15 Gutter -42 kg.
1. Sture Aursnes, Nesodden Jk
2. Herman Slålien, Ringerike Jk
3. Linus Vinje, TX Judo
4. Harald Tryti Rieber, Asker JC

U15 Gutter -46 kg.
1. Herman Hermansen, Sandnes Jk
2. Jonas Bråthen, Larvik Jk
3. Jørgen Flyum, Levanger Jk
3. Konrad Sandvik, BK-Judo
5. Christian Håberget, Elverum Jk

U15 Gutter -50 kg.
1.
Islam Shaipov - Sandnes Jk
2. Andreas Lindqvist, Frøvi JK
3.
Henrik Fauskanger, Ippon Jk
3. Erik E. P. Alsgaard, Ippon Jk
5. Petter Austad, Ippon Jk
5. Jonas Møller, Ippon Jk

U15 Gutter -55 kg.
1. Henrik Reitan, Levanger Jk
2. Anton Persson, Frøvi JK
3. August Brustad Christensen, Slemdal Jk
3. Mathias Kollerud, Krokstad Jk
5.
Roy Phillip Andersson, Larvik Jk

U15 Gutter -60 kg.
1. Victor Allansson, Østersund JK
2.
Marcus Enstrøm, Karlstad JK
3. Øyvind Sjaastad, Asker JC

3. Sindre Olsen, TX Judo

U15 Gutter -66 kg.
1. Brage Andreas Karlsen, Alta Jk
2. Simen Romnæs, Ippon Jk

U15 Gutter +66 kg.
1. Martin Nilsson, Karlstad JK
2. Junus Khatuev, Sandnes Jk

U17 Gutter -46 kg.
1. Marius Jacobsen, Nesodden Jk
2. Sture Aursnes, Nesodden Jk
3. Stian Mathiesen, Ippon Jk

U17 Gutter -50 kg.
1. Andreas Lindquist, Frøvi JK
2. Henrik-Christian Heffermehl, Ippon Jk
3. Yngve Mardal Moe, Trondheim Judokwai
4. Jonas Møller, Ippon Jk
5. Daniel Molnes Hole, BK-Judo

U17 Gutter -55 kg.
1. Stian Bakken, Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb
2. Lars Kristian Larsen, TX Judo
3. Ragnar Øren, Nærøy Jk
3. Fredrik Holter, Ringerike Jk
5. Anton Persson, Frøvi JK

U17 Gutter -60 kg.
1. Simen Aas, Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb
2. Alexander Gård, Ippon Jk
3. Sam Allen, Vale JC
3. Lucas Gisberg, Frøvi JK
5. Tord Håkonsen, TX Judo

U17 Gutter -66 kg.
1. Kristian Hegna Storli, Ippon Jk
2. Jørgen Ruiz Garcia, Levanger Jk

U17 Gutter -73 kg.
1. Aleksander Fossan, Steinkjer Jk
2. Joacim Oven, Kråkerøy JC
3. Ola Løvrød, Levanger Jk
4. Odd Jørgen Beldo Knutsen, IL Nordstjerna Judo
5. Iver Finanger Nesbø, Levanger Jk

U17 Gutter -81 kg.
1. Sebastian Fagerhill, Frøvi JK
2. Timmy Eklund, Frøvi JK
3. Jonathan Fagerhill, Frøvi JK

U15 Jenter -40 kg.
1. Vilde Utheim Nesbakken, Kinsa Jk

U15 Jenter -48 kg.
1. Cecilie Bolander, Ippon Jk
2. Lena Myklebust, Ippon Jk
3. Michelle Tatjana Harefallet, TX Judo
4. Line Mari Kruse, Romerike Jk
5. Anne Sophie Stephansen, Ippon Jk

U15 Jenter -52 kg.
1. Madelene Rubinstein, TX Judo

2. Lina Materne, Frøvi JK
3. Hanne Pettersen, TX Judo

U15 Jenter -63 kg.
1. Frederikke Roaldseth, Trondheim Judokwai
2. Maja Hellblad, Karlstad JK
3. Mina Wang Husby, Trondheim Judokwai
4. Marielle Ingdal, Talvik Judo

U17 Jenter -48 kg.
1. Lena Myklebust, Ippon Jk
2. Gunille Dahn, Talvik Judo

U17 Jenter -52 kg.
1. Julie Bygdevoll, Ippon Jk
2. Madelene Rubinstein, TX Judo

U17 Jenter -63 kg.
1. Eline Dagestad Helland, Nesodden Jk
2. Frederikke Roaldseth, Trondheim Judokwai
3. Runa Berstad Frengen, Trondheim Judokwai
3. Elisabeth Kristiansen, Talvik Judo
5. Hedda van der Hagen, Kråkerøy JC
5. Rikke Juel Bugge, Sofiemyr Judokwai


16.03.2009 J.L.
Til toppen