Hovedside ] [ Nyhetsarkiv ] Historikk ] Trening ] Stevner ] Medlemsinfo ] Styret ] Utdanning ]






 
Nordenfjeldsk Mesterskap 15. november i Namsoshallen

Fredag 14. november la 15 utøvere, derav 7 barn, og 3 lagledere i vei mot Namsos og "Nordenfjeldsk Mesterskap" i judo. Arrangøren Namsos JC har et fint opplegg med overnatting i hallen kombinert med kveldsmat og frokost.

I år var påmeldingene en god del flere enn de siste årene. det var 91 utøvere, derav knapt 60 i barneklassene, noe som lover godt framover. Snåsa Judoklubb som er foreløpig siste tilskudd i NT-judoen stilte også opp og fikk sin stevnedebut på Namsos. For historiebøkene kan vi slå fast at Gunnar Sandnes tok Snåsas første medalje noensinne med sin bronse i Ungdom -60 kg.


                                   LJKs barnedeltakere med diplomer

Flere av Levangers barneutøverne hadde tidligere deltatt i kun ett eller to stevner og Nordenfjeldsk passer ypperlig til å skaffe mer kamperfaring. På andre side av "erfaringsskalaen" deltok Iver Tronstad i sitt siste eller nest siste barnestevne (avhengig om han skal til Sundsvall) og avgjorde alle sine 3 kamper på få sekunder. Det blir nok noe tøffere i U15 på nyåret.
Det gikk fint med alle 7 barneutøverne og vi laglederne kunne tydelig se at de må ha gode trenere og at de også jobber godt selv på treningene. Det er flott å se at de får ut dette i et stevne. Etter premieutdelingen i barneklassene dro flere av de som var ferdige til Oasen og en times bading. Oasen ligger kun en liten spasertur fra Namsoshallen.

Med sin seier i Ungdom -46 kg stadfestet Sondre Naavik at de gode norgescupresultatene den siste tiden ikke var en tilfeldighet og med et unntak var han ganske overlegen. Alle kampene ble avgjort på ippon før full tid. I samme klasse deltog også vår unge verdaling Jørgen Flyum. Han er egentlig ikke ungdomsutøver før på nyåret, men har flere ganger i år hevdet seg i klassen som var utrolig jevn bak de to beste. Til slutt sto 3 utøvere likt i poeng og antall seire i kampen om bronsen og det måtte avgjøres på vekt. Jørgen var lettest og fikk en fortjent bronse.

Aleksander Bye hadde en tøff klasse i Ungdom -55. Den inneholdt bl.a. Magnus Nicolaysen, Steinkjer og Ragnar Øren, Nærøy som begger er på ungdomslandslaget. Aleksander tapte mot de to, men kom absolutt fra det med æren og det alltid gode humøret i behold. Finalen mellom de to nevnte ble jevn og ikke engang "golden score" kunne skille dem. I judo er det kun i barneklassene en kamp kan ende uavgjort, så omsider ble Magnus tilkjent seieren ved dommerstemmer (hontai). Men like bak disse kom Aleksander med en sikker bronsemedalje.

Jakob K. Grønhaug deltok i Ungdom -60. Han nådde ikke opp i medaljekampen, men det er nok bare et tidsspørsmål før han lykkes. Jakob er en av de ivrigste på trening og det pleier å gi resultater etter hvert.

I Ungdom -73 kg fikk Jørgen Ruiz Garcia revansje over klubbkamerat Iver Finanger Nesbø som slo Jørgen i det siste norgescupstevnet. På namsos ble det gull til Jørgen og bronse til Iver. I norgescupen ble det forøvrig 2. plass sammenlagt til Jørgen i U15G -66 og det samme til Iver i U15G +66.

Simon Reidar Berg fikk bare en motstander i Ungdom +81 kg. Simon gikk to kamper mot namsosutøveren og tapte begge, men i den andre var det nære på seier til Simon. Simon viste pågangsmot og vi håper at vi fortsatt får se han på treningene framover.

Stevnet ble avsluttet med Åpen klasse for herrer. Klassen besto av Niels de Vries fra Namsos, klubbkamerat Magomed og Ole-Johnny fra Levanger.
Niels og Ole-Johnny har møttes mange ganger tidligere. Niels studerer i Trondheim og det har blitt lite judo i det siste, men han stilte sporty opp på hjemmebane, både som utøver og dommersjef.
Ole-Johnny har også vært borte en tid, men har i det siste dukket opp på trening igjen.
Kampene ble jevne og kraftkrevende. Ole-Johnny fikk tilslutt inn de avgjørende teknikker til åavgjøre begge kamper til sin fordel mens Niels slo Magomed i deres innbyrdes oppgjør.

Etter helgens hyttetur på Grønningenhytta ser vi framover mot den tradisjonelle førjulsturen til Sundsvall og Sundsvallscup, men det kommer vi tilbake til senere.

Johnny

Se flere bilder i galleriet

Resultatliste

Ungdom -42 kg:
1. Ole Kristian Grongstad, Namsos JC
2. Steffen Roel, Steinkjer Jk
3. Jakob Moe, Nærøy Jk

Ungdom -46 kg:
1. Sondre Naavik, Levanger Jk
2. Einar Kjølstad, Namsos JC
3. Jørgen Flyum, Levanger Jk
4. Lasse Eilertsen, Namsos JC
5. Isak Verpe, Namsos JC

Ungdom -55 kg:
1. Magnus Nicolaysen, Steinkjer Jk
2. Ragnar Øren, Nærøy Jk
3. Øyvind Andre Olsen, Namsos JC
3. Aleksander Bye, Levanger Jk
5. Henrik Holm Ebbing, Namsos JC

Ungdom -60 kg:
1. Fredrikke Roaldseth, Trondheim Jkw
2. Ole M. Bjørnli, Nærøy Jk
3. Gunnar Sandnes, Snåsa Jk
3.Runa Frengen, Trondheim Jkw
5. Mina Husby, Trondheim Jkw

Ungdom -73 kg:
1. Jørgen Ruiz Garcia, Levanger Jk
2. Morten Gausen, Steinkjer Jk
3. Iver Finanger Nesbø, Levanger Jk
4. Kim Rune Selnes, Namsos JC

Ungdom -81 kg:
1. Emil Ingebrigtsen, Namsos JC

Junior Åpen klasse:
1. Ole- Johnny Westrum, Levanger Jk
2. Niels de Vries, Namsos JC




18.11.2008 S.J.
Til toppen