Hovedside ] [ Nyhetsarkiv ] Historikk ] Trening ] Stevner ] Medlemsinfo ] Styret ] Utdanning ]

  VÅRSPRETTEN SAMLET OVER FIRE HUNDRE

Da det tradisjonsrike barne- og ungdomsstevnet Vårspretten gikk av stabelen lørdag 12. mars, kunne arrangørklubben Oslo JC notere seg rekorddeltakelse. Nytt av året var det at det var deltakere fra Estland, Skottland, Finland og Russland, og sammen med Sverige og Norge ble det 431 deltakere og hard kamp om medaljene.

Fra Trøndelag gikk det en fullsatt buss ned til Oslo. Levanger JK hadde fem i barneklassene og seks i ungdomsklassene. John Åge Ward fikk sølv +81 kg, mens Ørjan Larsen (-81 kg) og Jan Erik Lund (-46 kg) endte på respektable sjuendeplasser i vektklasser med stor deltakelse. Stein Oddvar Sæthe (-66 kg) gikk også i en stor klasse og kom til rekvalifisering, men gikk ikke videre derfra. Jan Robert Ward (-50 kg) møtte en svenske i første kamp. Svensken ble for sterk, og det ble rekvalifisering på Jan Robert. Han kom ikke videre fra rekvalifiseringa, men har god grunn til å være fornøyd med innsatsen. Maja Engløkk (-63 kg) deltok i sitt første stevne. Det ble ingen plassering, men hun skaffet seg god kamperfaring og viste at hun er i framgang.
S.J.
Resultater       Reisebrev

 

Line-up 1 Line-up 2
Line-up 3 Stevneleder Per-Arne Grime og
president Jan Eirik Schiøtz

BARNEKLASSENE

f v Jakob, Stian Anders, Hans Marius,
Stig Inge & Nils Robin
 Hans Marius Hårnes t h
Hans Marius med holdegrep Jakob Grønhaug t v
 Nils Robin Bjørklund
vendt mot kamera
Snart kamp, Jakob Grønhaug & Stian Anders Ward
 Stian Anders Ward t h Stig Inge Ahlqvist t h
 
Stig Inge på rygg men like blid  
UNGDOMSKLASSENE
Jan Robert Ward på vei ut av matta og unngår holdetak
Jan Erik Lund, delvis skjult Jon Åge ble nr 2
Jon Åge taper på holdetak
mot gullvinner
 Jon Åge Ward mot seier og andreplass totalt
 Maja Engløkks første stevne Ørjan Larsen t h
 Ørjan Larsen t v Stein Oddvar Sæthe t h i rekval
mot Simon Einvik
Stein Oddvar Sæthe-t h- mot Simon Einvik Trønderbataljonen

Reisebrev” fra trøndernes fellestur til Vårspretten 2005

Bussturen startet fra Levanger fredag ettermiddag med 2 fra Nærøy, 3 fra Namsos, 2 fra Steinkjer og 18 utøvere og ledere fra oss på Levanger. I Trondheim plukket vi opp ytterligere 13 fra ”judokwaien”. På det tidspunktet hadde kravet om å starte videoframvisningen steget til det uimotståelige og i og med at alle nå var om bord var det bare å sette i gang. Vårt rullende kinolokale varierte underveis med tilbud som ”Mot i brøstet”, ”Gremlins”, ”Men in black” og mer til. P.g.a. litt glatt veibane og tidvis snøfokk tok turen sørover lenger tid enn planlagt, og vi var ikke framme før rundt halv ett på natta, men humøret var fortsatt upåklagelig.

Da vi ankom KFUM-hallen var det allerede rundt 100 russere, estlendere, svensker, skotter og nordmenn som hadde gått til ro på mattene, men stevneleder Per Arne Grime hadde som vanlig reservert et eget rom for oss. Derfor gikk det også smertefritt for oss å komme til ro, selv om vi fortsatt kunne ane bussens bevegelser i kroppen. Vår eminente sjåfør Stian ble sendt til Strømmen og en skikkelig seng hos slektninger.

Vårspretten er landets største stevne i antall deltagere, så det ble litt langdrygt. Da barneklassene var ferdige og deltagermedaljene utdelt, tok noen av foreldrene med seg våre barneutøvere ned til sentrum for at de skulle få med seg litt andre opplevelser enn judo. Noe barna pratet ivrigst om etter byturen var enkelte elementer vår hovedstad ikke nødvendigvis behøver å være så veldig stolt av. ”Les miserables” ble for en tid tilbake fortrengt fra ”Plata” ved Oslo S og da slo de seg til like opp i Karl Johans gate. Det var kanskje ikke noe genistrek av byens styrende, men det ga nå podene våre litt ekstra spenning, uten at de var i noen form for fare av den grunn.

Ungdomsutøverne og resten av oss trønderne rekvirerte ”Stian med bussen” og kom oss til sentrum etter stevneslutt ved 20-tiden. Judo Sundsvall var med en liten ungdomstropp på Vårspretten. De er gamle kjenninger av oss fra Sundsvallscup og Åpent TM og vi tok dem like godt med oss på byen sammen med tre fra Haugaland og Sandnes. Det ble ikke tid til å ”gjøre byen”, men en matbit og noe småhandel fikk vi da med oss. En halvtime før midnatt var vi tilbake i hallen og da var det bare å slappe av og gå til ro etter hvert.

Ved 10-tiden søndag var vi på heimvei. Kinoen åpnet og på søndagsprogrammet sto bl.a. ”Istid”, ”Star Wars” og ”Scary movie”. Nå var været betraktelig bedre og det sammen med dagslyset gjorde at heimturen gikk betraktelig raskere enn fredagens kjøring. Vi bevilget oss igjen en tre kvarters stopp på Alvdal og var tilbake på Levanger halv åtte på søndagskvelden.

Til slutt berømmes alle som var med på turen for sitt gode humør og fine oppførsel hele tiden. Samarbeidet med foreldrene var upåklagelig under hele turen og oppholdet, noe som også bidro sterkt til at vi kan kalle årets tur til Vårspretten vellykket. Videre var busseier Jan Erik strålende fornøyd med hvordan det så ut i kjøretøyet etter oss.

Et viktig moment på en slik flerklubbstur er at ungene får reisekamerater og iblant ”venner for livet” fra naboklubbene. Dette er også med på å gi dem en positiv opplevelse og flere av dem gleder seg nok allerede til neste tur eller stevne. Det ser forresten ut til å bli et barne- & ungdomsstevnet hos Nærøy JK på Kolvereid siste helga i mai. Den turen vil også markere sesongavslutningen for Levangers yngste utøvere.

Johnny

17.03.05

Til toppen