Hovedside ] [ Nyhetsarkiv ] Historikk ] Trening ] Stevner ] Medlemsinfo ] Styret ] Utdanning ]

 

SØLV TIL EGIL KVÅLE I NM

Det ble sølv til Egil Kvåle da han 27.3. deltok i NM på Kongsberg. Egil gikk i +100 kg, og møtte Rune Enget fra BK i finalen. I de innledende kampene hadde Egil vist overbevisende innsats og i LJK-leiren var det stor tro på seier i finalen. Et øyeblikks manglende konsentrasjon fra Egil var likevel nok til at Enget fikk inn en ipponscoring. Likevel var det ingen skuffelse å spore da Kvåle mottok sølvmedaljen.

I åpen klasse gikk Egils to innledende kamper greit. I puljefinalen mot Yoao Peralta Salgado burde etter vår mening seieren gått til Egil. Han satte inn et angrep og havnet oppå Salgado, men ipponscoring ble tildelt Salgado. Etter en kamp i rekvalifisering ble det 5.-plass til Egil.
                      
Magnus Ross (73 kg) fra Steinkjer judoklubb gikk helt til topps og sikret seg gull etter å ha slått Jørn Terje Krekling (NJJK) i en hard finale. Krekling er opprinnelig steinkjergutt, så det var klar nordtrøndersk dominans i klassen.

LJKs juniorer Torje B. Venseth, Benjamin Rajabi og Håvard T. Johansen deltok også. Etter tap i de tre første kampene klarte Torje (-66 kg) å mobilisere det han hadde av krefter og slo Lars Moland på yoko. Dermed ble det en 7.-plass i en klasse med 10 deltakere.

Benjamin Rajabi (-73 kg) møtte Anders Lohne Lie i første kamp. Det ble seier til Lohne Lie og han tok senere bronse. Benjamin vant deretter første kamp i rekvalifiseringa mot Stian Jespersen. I neste kamp ble det tap for Benjamin, med 7.-plass som resultat. Klassen hadde 13 deltakere. Benjamin deltok også i åpen klasse -73 kg, men her ble det ingen seire.

Håvard T. Johansen (-81 kg) gikk mot gullvinner Kristian Marki Nordheim (Nesodden) i første kamp. Håvard holdt ut nærmere to minutter før det ble seirer til Nordheim på kveling. I rekvalifiseringa ble det kamp mot Olav Aase, som hadde blitt slått ut av Nordheim i første kamp. Som ventet ble Aase for sterk for Håvard, og Aase vant senere bronsefinalen. Det var 15 deltakere i klassen.

Vidar Lund var skadet, og var derfor forhindret i å forsvare bronsemedaljen fra i fjor. Vidars innsats i år begrenset seg derfor til å backe opp klubbkameratene sine.

    
Arild de Vries fra Namsos gikk i 81-kilosklassen, men måtte innse at mostanden var for stor for en førsteårs junior. Fra Nærøy deltok Tore Kongshaug og Ronny Bergvik i +100 kg. Kongshaug var den mest rutinerte av de to og vant en innledende kamp, men dette var ikke nok til å gå videre.

Eirik Lein Strand og Alf B. Rostad var LJKs representanter på dommersiden, og sammen med de øvrige dommerne gjorde de en god jobb.

Arrangøren BK-judo hadde laget en fin ramme rundt NM, og alt ble rutinemessig avviklet. Som en kuriositet hadde de klart å skaffe den japanske ambassadøren til å forestå premieutdelinga.

Resultater
 

Fra innmarsjen Per Myrland (hvit) mot Arild de Vries
Alfredo Chinchilla (blå) mot Thomas Engebrehtsen Maja L Christiansen (hvit) og Rina Næss
Albert Davis (hvit) og Bue Horgen Thorbjørn Engebretsen holder
Gøril Johansen (blå) Hanne Moxness (hvit) og Gøril Johansen
May Linn Hystad (hvit) og Ane H Presterud Geir Aage Jacobsen kaster Fridtjof  Thoen i finalen
Geir Aage Jacobsen kaster Harald Larsen Håvard T Johansen (hvit) mot Olav Aase
Olav Aase kaster Håvard T Johansen Tore Kongshaug angriper Torgeir Brenden
Tore Kongshaug angriper med tomoe nage Egil Kvåle (hvit) og Albert Davis
Egil Kvåle (blå) og Rune Enget Magnus Ross (blå) og Igor Rafienko
Esther Myrebøe (blå) og
 May Linn Hystad
Kristian Marki Norheim (blå)
og Håvard T Johansen
Kristian Marki Norheim kaster Yoao Peralta
Salgado i finalen
Dag Opsetmoen (hvit) mot Fridtjof Thoen
Benjamin Rajabi (blå) mot Stian Jespersen  Jørn Terje Krekling (blå) og Magnus Ross i finalen
Magnus Ross kaster Jørn Terje Krekling og blir norgesmester Yoao Peralta Salgado kaster Hosni Tili
Hosni Tili (Ippon) kaster Tony Thoresen (BK) Fridtjof Thoen (blå) mot Geir Aage Jacobsen i finalen
Fridtjof Thoen kaster Dag Opsetmoen (hvit) Torje B Venseth (blå) mot Truls Fjellheim
Torje B Venseth holder Lars Moland Olav Aase (blå) mot Kristian Marki Norheim
PREMIEUTDELING KVINNER
-52 kg -57 kg
-63 kg -78 kg
Åpen -57 kg Åpen
PREMIEUTDELING HERRER
-60 kg -66 kg
-73 kg - 81 kg
-90 kg +100 kg
Åpen -73 kg Åpen
Kongepokalene Nordtrønderske medaljører: Jørn Terje Krekling (ex Steinkjer), Egil Kvåle, Levanger og Magnus Ross, Steinkjer


28.03.04 S.J.
Til toppen         

Hit Counter