Hovedside ] [ Nyhetsarkiv ] Historikk ] Trening ] Stevner ] Medlemsinfo ] Styret ] Utdanning ]

  Bodøcup 27.11.2004

Opprinnelig var ikke Bodøcup på vår interne terminliste, men de har vært flinke til å komme på våre stevner. Derfor ville vi forsøke å sende en liten tropp.

Av økonomiske grunner ble det en liten tropp og ungdommene Ole-Johnny Westrum, Ørjan Larsen, Stein Oddvar Sæthe og Jan Erik Lund viste interesse og ble plukket ut, bl.a. på bakgrunn av treningsinnsats. Johnny Lund ble med som leder.

Bodøcup er et forholdsvis lite stevne for barn og ungdom. Kun ca. 70 deltagere med omtrent halvt av hver aldersgruppe. Kampene gikk på ett areal.

    

Jan Erik i U –42 var først ute av LJK-gutta. Han kjempet godt og vant sin første kamp greit på holding, trodde vi. Men det viste seg å være feil motstander, så han måtte til med ny førstekamp. Der ble det tap mot han som senere vant klassen, men Jan Erik kjempet friskt og ledet en stund. Videre vant han en kamp og tapte en. I semifinalen var Jan Erik for ukonsentrert og misset bronsemedaljen på det, men en 5. plass var heller ikke så verst.

     

Nestemann var Stein Oddvar i UG –66. Han møtte først arrangørens rutinerte Atle Furre, en utøver som også deltar jevnlig i juniorklassen. Vi trodde ikke at Stein Oddvar hadde særlig muligheter her, men der tok vi feil. Han viste en herlig fightervilje og ledet på Furre til det var ca. 5 sekunder igjen av kampen. Da ble Stein Oddvar tatt på et ipponkast. Med litt mer rutine hadde odelssønnen fra Åsen rodd i land seieren. Furre vant alle sine kamper og han hadde absolutt størst problemer med Stein Oddvar. Han tapte de to neste kampene, også det mot mer rutinerte utøvere, men fikk inn skåringer mot begge. Det var så lite som skilte Stein Oddvar fra en topplassering at vi beordret ham til å være fornøyd med innsatsen. Han er blant de ivrigste på trening og deltar på de stevner han kan og med den innstillingen er det bare et tidsspørsmål før han slår til for fullt.

    

Våre to siste deltagere, Ole-Johnny og Ørjan gikk i samme klasse, UG –81 kg. Det er ikke så mye å si om det. De møttes i første kamp og det endte med favorittseier til Ole-Johnny. Allikevel ante vi framgang for Ørjan. Kampen var jevn til Ole-Johnny avgjorde etter drøyt ett minutt. Begge vant resten, slik at det her ble dobbeltseier til gutta med Ole-Johnny foran Ørjan.

    

Arrangementsmessig kan Bodø JC være bekjent av sin innsats. De hadde en fin blanding av rutine og ungdommelig entusiasme i sekretariatet og det fungerte godt. Mange av dommerne var urutinerte og unge, men det er fint at de får prøve seg i slike stevner. Noen småfeil må tolereres, for slik vi så det gikk aldri feil vinner av matta, og det må være viktigst her.

Levangers egne Robert Lund deltok i arrangementsstaben og som dommer på slutten. Han fungerer som trener for Bodø JC mens han studerer historie ved høyskolen i Bodø.

Under og etter stevnet hadde vi god assistanse og oppbakking fra Ørjans far, Jan-Erik som hadde vært på jobb i Tromsø, men endret billetten på heimveien slik at han kunne overvære stevnet. Han lånte bil fra lokale venner slik at vi hadde det greit transportmessig etterpå og fikk skyss til sentrum. Før heimreisen ble det god tid til å teste Peppes pizzaer samt en tur innom SAS-kjelleren for noen runder bowling.

Vi var heldige og fikk tak i togbilletter til 150 kr. stykket hver vei. I tillegg tok vi oss råd til sovekupeer begge veier. Det ble en grei reise, med nattog fra Levanger fredag kveld og vi var tilbake på Levanger tidlig søndag morgen. Kl. 21.00 var det bare å gå på toget og slumre seg heimover til Trøndelag.


01.12.2004 Johnny Lund
Til toppen