Hovedside ] [ Nyhetsarkiv ] Historikk ] Trening ] Stevner ] Medlemsinfo ] Styret ] Utdanning ]

5 NC-VINNERE 2001 FRA NORD-TRØNDELAG
Tekst: Johnny Lund

Nord Trøndelag Judokrets gjorde en sterk innsats
i årets Norgescup. I Ungdom Gutter fikk NT vinneren i klasse -55 kg v/Håvard T. Johansen, Levanger JK; klasse -60 v/Vidar Lund, LJK; klasse -66 kg v/Arild de Vries, Namsos JC og klasse -73 kg v/Håvard Barkhall, LJK. Dessuten vant Lund totalt i ungdom, uansett klasse (for tredje året på rad), med klubbkameratene Håvard Barkhall og Håvard T. Johansen på de neste plasseneTorje B. Venseth og Kine Meinhardt, begge LJK ble ble nr. 2 i henholdsvis UG-55 kg og UJ-57 kg. I Ungdom Gutter vant NT 4 av 6 klasser.

I NCs juniorklasse vant Magnus Ross, Steinkjer -73 kg-klassen og ble nr. 3 totalt, uansett klasse. Vidar Lund, LJK ble treer i Junior Herrer -60 kg. Senior Herrer: Jørn Terje Krekling, SJK ble tredjemann i SH-73 kg, mens Ole Chr. Langfjæran LJK ble firer i SH-66 kg.

Av norgescupens 23 klassevinnere
kommer 8 fra Buskerud krets, 5 fra Nord Trøndelag, 5 fra Oslo og Akershus, 2 fra Rogaland, 2 fra Sogn og Fjordane og 1 fra Sør Trøndelag.

De norske mesterskapene viser at fylkets judoutøvere ikke bare viser jevnhet på høyt nasjonalt nivå, men også kan slå til i viktige enkeltstevner som NM. Det begynte med Levangers Egil Kvåle som sist i mars tok gull i senior-NMs klasse-100. Det bør også nevnes at Kvåle senere bare var noen små poenger fra bronse i Nordisk mesterskap i Oslo, noe som til slutt ga en fin 5. plass til den meritterte sykepleierstudenten.

Medaljehøsten fortsatte så i Ungdoms-NM i Stavern med gull til Torje Venseth, Vidar Lund og Håvard Barkhall fra Levanger samt Arild de Vries, Namsos. I samme mesterskap ble det sølv til Levangers Håvard T. Johansen og NTs lag. Det hele ble avsluttet med et junior-NM over all forventning på Sandnes : Jr.-NM ga individuelt